Biologisk pappan - Nu ska ni få skratta.

1kommentarer

Ett av våra barn, har haft enorma förkylningproblem/hosta/ont i öronen och även pratar väldigt högt (något vi varit oroliga för, att barnet hör lite dåligt)
Efter antal anitibotika kurer och halsflusser senare, fick vi äntligen träffa en öronnäsahals-specialist.
Jag och barnet mötte denna äldre svenska läkare.
Barnet var superduktigt, vi hade övat hemma att han/hon skulle gapa stort (i gengäld skulle barnet få en present för att det varit så duktigt)
Läkaren pratade så fint med mig och barnet och tittade oss djupt i ögoen då vi samtalade.
Då han frågade mig om det fanns öronproblem hos barnets mamma eller hos mig som pappa, nämnde jag att modern hade haft öronproblem som barn och även jag. Jag berättade att jag hade haft plaströr, och enormt många öroninflammationer och att även jag hörde dåligt då jag var liten.
- Men, det spelar ju ändå ingen roll, för jag är ändå inte biologisk far till barnet. Vi är två pappor och den biologiska pappan hade inga öronproblem då han var liten.
Jag småfnissade för mig själv och insåg hur lustigt och dumt detta måste föreställt för läkaren.
Han var inte helt bekväm med situationen och började helt plötsligt vända blicken mot golvet, väggarna och taket då han berättade att barnet hade fått öronkatarr och hur vi skulle gå vidare.
(Han hade så svårt med att vi var två pappor)
Jag orkade inte bry mig om det, utan fortsatte småfnissa över hur rolig situationen var.
Att jag faktiskt, för ett ögonblick sekund, glömde bort verkligen, att jag inte var den biologiska pappan.
Påmindes, om att det är just i sådana situationer, den biologiska verkligheten kommer ikapp en.

1 kommentarer

Marlene

19 Aug 2012 22:46

Älskar när det blir komik i feltänket :-)

Min kusin som är adopterad har ju ungefär samma problem, även om ni har en viss vetskap om biologin och generna - det har inte hon. Vi säger alltid att vi är så lika och då brukar folk titta väldigt oförstående på oss... hon är väldigt brun och jag ganska vit lixom. Ingen annan kan se den likhet som vi så tydligt ser, det syns ju att vi är släkt :-D

Kommentera

Publiceras ej