Nattskräck; ingen sömn :(

5kommentarer

Sedan 2 kvällar och nätter sedan, har Emelie börjat gråta, skrika och gråta i sin sömn.Vi har burit in henne till oss.
Oftast är hon inte riktigt kontaktbar och vi har förstått att hon har ont av sina två sista bakersta tänder som kommer.
Som förälder är det oerhört svårt att se sitt barn lida och att riktigt kunna hjälpa till.
Vi har en speciell tandgelé som vi köpt utomlands, som dämpar smärtan i munnen.
Och en Alvedonsupp i rumpan brukar vända det hela. Men sedan, några timmar senare, så börjar allting om igen,
kan hålla på allt mellan 10-30 minuter, nästintill helt hysteriskt och som sagt, nästan okontaktbar.
Läste om någonting som heter nattskräck.
Att barn i hennes ålder (snart 3 år) kan fastna i sin dröm och att man som vuxen egentligen ska vara passiv och inte ingripa. För i sådana fall kan barnets undermedvetna göra om våra kramar till exempelvis att det är en häxa eller något ont som försöker fånga henne.
Kommer ihåg när jag och min familj var i Florida och vi skulle åka katamaran till Bahamas. Det blåste så på havet och båten studsade som bara den och nästan alla vi ombord låg helt utslagna och spydde. Än idag klingar mammas ord att hon kände sig så makt och hjälplös för att hon inte kunde hjälpa sina barn mer, som låg och spydde, för hon gjorde detsamma. Tror faktiskt inte ens att mamma har åkt båt sedan dess, och detta vart typ 1988 eller 1989. Inte ens stora kryssningsfartyg klarar hon av att åka idag.
På morgonen vaknar Emelie glad, pigg och lekfull och när man frågar henne, kommer hon inte ihåg någonting. Hon säger sig ha sovit i sin egna säng hela natten och vill gå till dagis och har inte ont i munnen mer.
Nåja, någon som har tips eller råd hur vi ska göra med Emelie?

5 kommentarer

marianne

28 Oct 2010 11:49

Det kommer gå över så småningom, hittils har ni gjort rätt

anonym

28 Oct 2010 13:43

Det är nog som du säger, hon har nattskräck och detta är ju väldigt vanligt, drabbar många barn i just den åldern..

Gör som ni gjort, ha lite koll på henne men stör henne inte i onödan för hon minns inget efteråt i allafall.Skitjobbigt är det helt klart.

Mia ( Grannen )

28 Oct 2010 22:32



ahhh vår dotter hade också en sådan period . Skrek och var ledsen , helt okontaktbar . Hon ville inte att vi skulle prata eller hålla i henne . Efter en stund la hon sig ner och somnade .

På BVC trodde de att det var nattskräck ..

Obehagligt är det iallafall !



KRAM på ER !

Cecilia

29 Oct 2010 22:46

Vår dotter hade nattskräck från 1 års ålder tills 4 år. När det var som värst hjälpte det att ta upp henne och sätta i gång teletubbies på tv mitt i natten och hålla om henne. Hon brukade lugna sig av att höra favoriterna på tv.

Martina

02 Nov 2010 13:01

Min dotter hade nattskräck från 2 års ålder till 6 års ålder. Samma tid varje kväll. Det brukar uppträda vanligast 1 och 1/2 till 2 timmar efter de somnat in. Jag fick rådet att väcka henne en 1/2 timme före hon brukade vakna för att bryta mönstret och sedan låta henne somna om. Då min dotter är bra svår väckt så gjorde jag det till ett naturligt toabesök. Sen fick hon gå och lägga sig igen. Ibland funkade det ibland inte. Lycka till!

Kommentera

Publiceras ej