Vilket stolpskott till uttalande.....

1kommentarer

Detta kunde man läsa i Gp och tror att mycket media kommer haka på imorgon.
Se mitt svar och uttalande till journalisten längre ner i inlägget.

Enligt Patriotiska studentförbundet, som sköter den kommunala flaggningen när kommunens personal är ledig, skulle inga regnbågsflaggor ha hissats på något annat ställe än Avenyn under HBTQ-festivalen som ägde rum i juni.

Att flaggorna också hissades på kommunala inrättningar är inte i sin ordning, tycker Patriotiska studentförbundets kansler Torsten Persson enligt Göteborgs-Posten.

Han är märkbart irriterad över att kommen allt oftare frångått den gamla praxis som säger att bara nationsflaggor ska hissas utanför området där evenemanget hålls.

– Tidigare i år tillät man samerna att flagga på Gustav Adolfs torg och sedan fick zigenarna flagga. Vad blir nästa steg, att handikappsrörelsen hissar sin? De har väl ingen flagga, men de kan ju kanske skapa en med en rullstol och två korslagda kryckor undertill, säger Torsten Persson till GP.

David Magnusson är andre vice ordförande på Handikappförbunden.

– Vi brukar inte lägga någon energi på sånt här. Det finns viktigare saker för oss att göra än att svara på någon tokdåre. Jag tycker annars att man kan skämta om allt, men det här säger mer om honom än om oss, säger han till SvD.

 

Patriotiska Studentförbundet har anlitas av kommunen sedan 1977. Deras uppgifter innefattar bland annat flaggning av svenska flaggan på skolor och offentliga byggnader runt om i Göteborg, skriver GP. De har också i uppdrag att främja intresset för och värna om svensk kultur, tradition och historia.

För att finansiera flaggningsverksamheten 2011 får förbundet 28 000 i drifts- och verksamhetsbidrag från Idrotts- och föreningsförvaltningen.

Men på grund av allt det merarbete som förbundet menar att flaggningen under festivalen inneburit kräver de 2000 kronor extra av kommunen. Dessutom hoppas de att regnbågsflaggan aldrig mer ska hissas på skolor och andra kommunala institutioner.

– Jag har inget emot homosexfestivalen, det här handlar om ett ogenomtänkt beslut om flaggning på alla kommunala inrättningar. Det är också pedagogiskt misslyckat. Hur ska man förklara som förskollärare för små barn vad det är för flagga och vad den symboliserar och vad det är för människor. Barnen kan ju få mardrömmar om förskoleläraren berättar om vad homosexualitet handlar om, säger Torsten Persson till GP.

Men Stadskansliet vill inte betala ut några extra pengar. Istället hänvisar de förbundet till Idrotts- och föreningsförvaltningen som klargjort att Patriotiska studentförbundet bara har ansvar för att hissa och hala den svenska flaggan.

– Det låter inte bra det han säger, säger Linus Kron, verksamhetschef på Idrotts- och föreningsförvaltningen till GP om Perssons uttalanden.

– Vi är precis i startfasen för att se hur vi ska göra med de här drifts- och verksamhetsbidragen till nästa år. Om det visar sig att de är olämpliga för uppdraget kommer vi föreslå att vi inte ska göra på det här sättet, säger Linus Kron.

Detta var mitt svar;


Hej Torsten.

Ville bara anse att ditt uttalande i GP om homosexfestivalen och hur förskolelärare skulle kunna förklara homosexualitet för barnen, är ju helt fantastiskt.
NOT!
Tänk att människor som du, fortfarande inte förstått att allt handlar om kärlek, inte om sex.
Jag är stolt man, i mina bästa år, som är bög, gift med en man och har 2 barn som går på förskolan.
Tro mig, barnen, deras vänner och förskolelärarna använder oss, pappa och papsen, som förebilder utifrån ett queer/genusperspektiv och kan i sin undervisning visa barnen att kärlek inte har några gränser.
Dina projektioner gentemot hur barnen skulle reagera på vad homosexualitet är, reflekterar nog mest dig själv och dina fördomar.
Hoppas du växer i din tolerans.

Mvh

Daniel
Läsare

1 kommentarer

Jenny Öster

19 Jul 2011 13:28

Helt otroligt!!!



Blir helt mörkrädd, trodde sådana åsikter hörde till "upplysningstiden". Hos ett studentförbund dessutom... 'ryser'



mvh Jenny

Kommentera

Publiceras ej