Vårt bröllop.....

6kommentarer

I augusti är det 4 år sedan jag och mannen registrerade vårt partnerskap.
Det var en ljuvlig och kärleksfull dag.
Vi hade planerat allt in i minsta detalj.

Då vår ekonomi inte var den bästa, fann vi ett ställe, som vi erbjöd att måla om invändigt, mot gratis hyra.
Ägaren accepterade det. Så, en härlig sommarhelg, bjöd vi in våra vänner och hade köpt färg och penslar och målade om hela festlokalen, köket och toaletterna. Ägaren var så nöjd, så han bjöd oss på lunch, middag, glass och läsk, då vi arbetade. ( Det visade sig sedan att han hade ökat sin försäljning med 20 % för att det nu hade blivit mer fräscht och inte så sunkigt som det en gång var )

Dagarna innan bröllopet regnade det. 
Men dagen innan, började det klarna upp och på lördagen, vår bröllopsdag, var det blå himmel och sol.
Vi var SÅÅÅÅÅ lyckliga.

Vi kunde genomföra bröllopet utomhus. Runt om, hade vi förstorat upp bilder på oss från våra år tillsammans, som hängde.

Ca 120 personer närvarande.

Min bror och mannens syster var marsalker.

Introt till 20th century musiken startades och det var signalen till våra inbjudna att nu började det, följ av Canon. Bror och Syster gick före oss.
Jag minns hur nervös jag var, för jag hade planerat bröllopet i över ett år och nu, helt plötsligt, hade jag ingen kontroll. Jag kunde inte göra någonting, det var svårt att släppa.

Bara att insupa atmosfären och njuta av stunden, vilket vi gjorde.

Det var en underbar ceremoni, där vi hade sång, tal och kärlekslöften.
Det finns en underbar bild där vi står tillsammans och jag är så rörd, att jag inte kan titta på min man, för då vet jag att jag skulle brista i gråt. Så jag tittar upp på ett passerande flygplan och får en tår i ögat, för jag klarar inte av att möta mannens blick. På bilden är vi bägge upprymda av kärlek, så stolta, så att vi nästan ska spricka.

Då vi avslutade ceremonin, spelade det högt från spelaren "this is it" och tusentals blåsbubblor bubblades ut över alla.

Färgtemat för bröllopet var smargdgrönt, från Trollkarlen från Oz:) Smaragdgröna tyger, som vi hade köpt utomlands, syffes om till dukar, smargadgröna champagneglas stod vid varje matkuvert på borden, med en liten lapp där det stod handskrivet på en lapp; Tack för att ni kom, puss och kram, A och D. Detta blev våra tackkort, som folk fick med sig hem. Vet att många sådana champagneglas står hemma i folks vitrinskåp.
Borden var musikal och flygbolagsteman:)
Alla gäster fick en namnlapp, som de fick sätta väl synligt på bröstfickan.
Ex. Daniel, bridgespelande vegan. Och på så vis kunde man inleda ett samtal med en främling
På bröllopstårtan stod ett manligt par, varav den ene hade vi målat blond och den andre mörkhårig, så dem skulle likna oss.
Vi dansade en(bröllops) salsa istället för bröllopsvals.
Vi hade gående buffé.
Cheescake som bröllopstårta
Fantastiska tal
Min stolta morfar, som hade betalt bröllopet.
Fina och vackra kläder
God stämning
Mycket dans.

När festenv ar slut, vid 03.00, satte vi oss i en taxi, och jag band för mannens ögon.
Chauffören hade i förväg fått reda på vart vi skulle.
Jag smsade ett sms till någon. Mannen var nyfiken och hade ingen aning om vart vi var på väg.
Efter ett tag, stannade bilen och vi klev ur.

Jag lät taxin åka iväg och där stod vi, i nattens tystnad. Jag tog av bindeln och mannen förstod först inte var vi var någonstans. Till slut såg han att vi stod utanför vår port, där vi bodde i Hägersten. Längs grusgången, stod tända värmeljus, som vi följde.

Vi gick in och följde trapporna upp, 3 trappor. På vartannat trappsteg var doftljus tända och vi följde spåren av rosblad som låg på trapporna.

När vi kom upp till oss, bar jag mannen in i mina armar. Vi möttes av tända doftljus som ledde in till sovrummet. Där, med nybäddade sängkläder, var det rosblad över hela sängen och på natduksbordet stod mousserande jordgubbsvin med två glas och blommor i en vas. Det var SÅ romantiskt.

Det var grannen jag hade smsat i taxin, som i förväg hade fått våra extranycklar och jag hade samma dag handlat doftljusen och rosorna. Och hon hade gjort så fint, då vi kom hem där mitt i natten. Efteråt berättade grannen att hon hade smygtittat på oss, genom sitt titthål, då vi gick upp för trapporna. Hon var lika rörd som vi:)


Morgonen efter åt vi en underbar lyxig lunch på Villa Källhagen på Djurgården och därefter åkte vi till mina föräldrars landställe, där vi grillade med våra närmsta vänner.

Det var verkligen en lycklig dag och en dag som vi aldrig kommer glömma:)

Vad många sade efteråt, att de aldrig hade känt en sådan kärlek, också mycket för, att de inte visste vad de hade att förvänta sig av ett gaybröllop. För många, var det deras första gaybröllop.
Och många kände kärlekens närvaro.

:)

Nu när vi bögar får kalla oss för make och make och ordet gifta, funderar vi på om vi kanske ska fira vårt 5 årsjubileum nästa år med ett giftermål. Men då lär det bli mindre och kanske i stads huset.

Jag tycker verkligen att det är konstigt att alla registrerade partnerskap inte ändras automatiskt till giftemål, utan man måste själv göra den ändringen hos skatteverket.

Nåja, vi får se vad som händer......

Men för oss, så är vi ju gifta redan. Bara ett litet ord som gör skillnaden....


6 kommentarer

Lina

15 Jun 2009 22:26

oh så vackert, sitter här me tårar i ögonen:)

ja det är bara ordet, vi säger oxå att vi är gifta:)

Linda

15 Jun 2009 23:48

Helt underbart...Tårarna rann när jag läste..Helt underbart. Man blir så glad av att läsa om erat liv annars och nu detta inlägg :-)

Är så underbart att läsa när människor är lyckliga, där kärleken spirar.

Det får mig som vart singel snart 1 år, att längta efter kärleken. Man får nytt hopp om att det finns faktiskt nån för mig åxå.

Nån som kan ge mig det som ni har och som jag får ge allt och lite till.

Önska er lycka till med allt ni gör och allt ni vill göra..Och grattis ännu en gång till 2 underbart ljuvligt fina barn.

Må all lycka och välgång vara med er, resten av era liv..

Kram i massor till er

marianne

16 Jun 2009 18:25

Ni har lärt mig så mycket om bögar. Och nu vet jag att det är ÄKTA KÄRLEK det handlar om...

Glad Midsommar till er alla



marianne

virre

17 Jun 2009 19:59

Ja det var verkliegen ett helt fantstiskt bröllop och jag är så glad att vi fick uppleva den dagen med er, kära vänner! På tal om bröllop så firar vi 3-årig bröllopsdag den 19:e och kärleken spirar här oxå.Härligt!

Sune...the girl

20 Jun 2009 10:54

Underbar historia och även om jag inte var med så kunde jag nästan känna kärleken ändå. Jag ska till Stockholm på flatbröllop i sommar, dom är också från Hägersten :) Ska bli kul. Mitt första homosexuella bröllop så det ska bli kul :) Sköt om er!

Kakan

24 Jun 2009 10:12

Gift er hos oss på Södran vettja!!! Jajajaja!!!

Kommentera

Publiceras ej