Mammor....Pappor. Mamma och Pappa o.s.v.....

2kommentarer

Häromdagen var vi och fikade hos Emelie bästa kompis Melker, från dagis.
Då vi kom hem frågade jag Emelie om hon hade haft det roligt.
"ja" sade hon rungande. Och så frågade vi om hon tyckte om kakan som pappa Mårten hade bakat, "ja" sade hon.
Och så frågade vi henne om hon tyckte att mamma Linda var snäll. "ja" svarade hon.
Då förklarade vi för Emelie att Melker har en mamma som heter Linda och en pappa som heter Mårten.
Vi berättade även att Emelie har en pappa Daniel och en pappa Anders och att Emelies bästa vän Tova, har en mamma som heter Miriam och en mamma som heter Elin. Emelie funderade lite och tittade på oss och pekade på mig och sade "Pappa Daniel" och sedan "Pappa Anders" till mannen min. Vi blev så rörda och glada. Hon fattar liksom.
I lördags var vi hos ovannämnda mammor för att käka middag och kolla på melodifestivalen. Då vi satt i bilen på väg dit, sade vi, " ska vi åka hem och leka hos Tova?" "Jaaaaa, och Tovas mammor", med ett stort leende.
Stort framsteg och historia!!!!!

2 kommentarer

Lottis

15 Feb 2010 20:13

Barn är så otroligt inteligenta och öppna...Härligt!



Kram kram

Lilja

16 Feb 2010 08:16

Underbart att hon förstår! Detta är fördelen med att bo i en storstad och inte som vi, i en lite stad..Här lever alla efter heteronormen och två mammor har svårt att passa in..Vi kämpar på för att ändra det men det är inte enkelt när man är ensam om det..Vi är fortfarande de enda som samkönade som gift oss/skaffat barn osv i hela kommunen..Trots att detta hände för tre resp. 4 år sedan..Dottern vet ju givetvis att hon har två mammor och vi förklarar att det finns fler som har det så eller som har två pappor..men när det inte finns några att jämföra med i hela stan så är det svårt att bevisa för henne att detta är helt ok..

Ni är en helt underbar familj!

Kommentera

Publiceras ej