Vilken upptåndelse.....

7kommentarer

kring min krönika i Aftonbladet.se/debatt om surrogatmödraskap.

Gör lite ont att läsa folks kommentarer, men det finns ett superbra inlägg på krönikan.

jag klistrar in det lite längre ner....

För er läsare som kommer hit via aftonbladet, varmt välkomna.

Om du är ute efter skön läsning, där kärleken spirar mellan två män och deras barn, då har du kommit helt rätt.
Har du problem med att vi är två män där kärleken spirar mellan dem och deras barn, då kan du lugnt surfa vidare och ens glömma bort att du varit här

p.s. och ikväll blev jag farbror, för 3:e gången. Och alla ni böghatare och motståndare av surrogatmödraskap, så kan jag lugna er, han är heterosexuell och barnet har tillkommit via samlag med en kvinna. Usch så äckligt och motbjudande tycker jag. Men hey, det är en välskapt pojke och hans mamma och pappa, d.v.s. min bror, kommer älska det där barnet så mycket, så att han kommer få en underbar uppfostran och kärlek.
Precis som sina kusiner, fast dem har 2 pappor. Eller kanske, JUST för att dem HAR 2 pappor:)

Här kommer inlägget....



Oj, vad det är roligt att läsa alla kommentarer här. Och sorgligt. Synd att många av er är så okunniga och att ni inte verkar ha läst krönikan noggrant. Det finns inga givarländer som godkänner homosexuella att adoptera. Tror ni inte dem flesta hade det gjort det i sådana fall? Varför är frågan så känslig då det handlar om att det inte finns någon mamma med i bilden? Men ingen nämner alla de tusentals fall där barn lever ensam med mor sin, utan en närvarande far. Det är ok, eller? Att skaffa barn är egoistiskt, oavsett sexuell läggning. Och bara för att man är bög, så är inte det detsamma som att man aktivt valt bort längtan efter barnet. Barnlängtan har ju ingenting med sexualitet att göra. Så därför, måste vi bögar, finna andra utvägar, varav surrogatmödraskap är ett alternativ. Många surrogatmödraskap, görs med äggdonationer, som provrörsbefruktas och sedan sätts in i en bärare. ALLTSÅ, är INTE surrogatmamman biologisk mamma, utan enbart en bärare. Precis som alla fall där heterosexuella och lesbiska använder sig av äggdonationer, eller spermadonatorer. Klankar ni ner på dem? Nej. Och avslutningsvis, väldigt roligt att ni inte ens förstår vem som har skrivit krönikan. Det är just för er, obildade människor, som aftonbladet gör så bra, att ta in en krönika som denna. För att utbilda folk och lyfta fram aktuella frågor. oavsett om ni vill ta del av det eller inte. Barnen får ju oerhört mycket kärlek, är inte det det viktigaste? Kärnfamiljen finns liksom inte riktigt kvar 2009. Det finns inga som helst bevis på att barn till homosexuella skulle må sämre eller vara mer utsatt för mobbing än barn till heterosexuella. Det är bara fördomar. Leve kärleken och föräldraskapet!!! 



7 kommentarer

Mia

30 Jul 2009 08:41



Vilken JÄTTEfin krönika ! Tänk när E växer upp och kan läsa den själv :0)



SKIT i vad de ointelligenta och okänsliga människorna säger och tycker . NI vet hur det ligger till och vad som är rätt .

Ni gör en ENORM insats för andra par i samma sits genom att föra frågan på tal .

Självklart kommer många skaka på huvudet och förfäras MEN kom ihåg att vi är MÅNGA MÅNGA fler som står bakom om er och tycker att det är fantastiskt att ni lyckas få 2 underbara barn att älska .



Ta hand om er !



STOR kram från en mäkta stolt granne :0)

marianne

30 Jul 2009 10:05

Var inte arg på de som inte förstår. Det KAN vara knepigt än idag, 2009.

jag gjorde det inte heller till en början då jag är straight.

Men jag har läst om er kärlek, och det är äkta kärlek. De barn ni har fått har ni rätt till, eftersom kvinnan/surrugatmamman gav sitt medgivande.

Och vilka söta barn...jag älskar dem! Och ni är trevliga och öppna personer som jag gärna vill vara vän med.

marianne

30 Jul 2009 10:08

På TV gick en jättebra film nyligen, jag spelade in den Maurice hette den med bara stjärnskådespelare...Två pojkar i engelskt internat blev kära. Men den ena valde så småningom en kvinna, och den andra började i terapi. Men det funkade inte. Sen träffade han en annan man, och det slutade bra för honom, han fick sin kärlek.

Malin

30 Jul 2009 11:51

Läste krönikan i tidningen igår och tyckte som så många andra att den var jättebra=)

Finns många trångsynta människor i samhället, alldeles för många.. Antar att det skulle finnas många som skulle ha åsikter om att jag och min sambo kommer till 99% säkerhet att använda en spermadonator eftersom han inte har några egna..

Alla människor som donerar både ägg och spermier och till och med sin egen kropp för att bära ett barn åt någon annan ska ha en stor eloge för det, det är riktigt osjälviskt. Dom gör verkligen det finaste man kan göra för en annan människa=)



jag tycker att ni gör ett superjobb med era 2 barn och dom kunde inte ha bättre pappor än er=)



Ha en fortsatt skön sommar.



Kram

Amanda

30 Jul 2009 15:33

Lär er av elaka kommentarer!

Då kan ni förebygga dem innan de kommer.



Stort GRATTIS till den senaste lille tillökningen i familjen!

Tänk att kusinerna är födda samma år!

Vilken glädje de kommer att ha av varandra genom livet!

Johan

30 Jul 2009 18:43

Hej,

Bra jobbat! Bra skrivet och bra innehåll!



Alexandra

02 Aug 2009 00:16

Jag måste tycka att människor börjar öppna upp sig mer och mer faktiskt, även ute på landet. Trångsynta människor kommer alltid att finnas och gör allt för att såra, det är de enda dem har och kan! Men det ska inte gå hem, för kolla så långt vi har kommit =) Dem har ingenting att komma med längre, lika bra att dem ger sig!

Jag tycker det är underbart att du skrev krönikan, det är underbart att någon står på sig. För det är sådana människor som du, som får världen att bli en bättre plats att bo på =)

Förresten, jävla snygg balkong! ^^

//Alexandra

Kommentera

Publiceras ej